Willem Middelkoop over de economische waarde van bitcoin

Op donderdag 6 september 2018 was Willem Middelkoop te gast bij BNR. Middelkoop is een bekend journalist,  ondernemer en auteur van vele boeken waaronder 'Als de Dollar Valt', 'the Big Reset' en zijn laatste boek 'Patronen van Bedrog'. Willem Middelkoop was in de jaren rond de kredietcrisis (die hij in 2007 al had voorzien) een veel gevraagd commentator op radio en televisie. In 2012 verscheen  van hem 'Goud en het geheim van geld'. Middelkoop beschrijft daarin de geschiedenis van het financiële systeem en waarom ons (fiat) geld, in tegenstelling tot goud, geen intrinsieke waarde heeft. 

In deze uitzending wordt gesproken over de economische waarde van Bitcoin. Tot voor kort was Middelkoop daarover sceptisch maar inmiddels ziet hij wel degelijk een grote potentiële rol voor Bitcoin weggelegd als digitaal goud. Mochten we straks inderdaad te maken krijgen met de ingrijpende monetaire reset, die Willem voorspelde in zijn boek The Big Reset, wat zou dan de rol van Bitcoin daarin zijn? Aan de orde komen een aantal verschillende crash scenario’s en een mogelijke massa-adoptie van Bitcoin. 

De uitzending is de moeite van het beluisteren zeer waard. Niet alleen omdat Willem Middelkoop heel goed weet waarover hij het heeft maar ook omdat hij in staat is allerlei ontwikkelingen in een verrassend historisch en economisch perspectief te plaatsen. 

Beluister de audio-file (duur: 1.05 uur; size file: 15 MB)

Posted by

Share: